Si hei til Nordisk Film+
Med Strim og Nordisk Film+ får du et førsteklasses filmutvalg. Du går aldri tom for filmer. Seriøst. Det blir over 150 nye titler i året. Du får månedlige, kuraterte lister. Eksklusive titler du ikke kan se andre steder. Farvel høstmelankoli, velkommen filmkos.
Nordisk Film+ har en rå katalog med filmsnadder. Her får du det beste, rareste, morsomste og mest klassiske fra norsk film. Kombinert med masse sterke titler fra våre nordiske naboer. Må heller ikke glemme blockbustere fra Hollywood.
Her er det mange etterlengtede gjensyn som venter på deg. Og garantert mye nytt, som du aldri har sett. Hver uke kommer det en ny, norsk film du kan kose deg med. Og alt innholdet er skreddersydd til det norske filmpublikummet. Ja, deg, ja. Historiske filmer, hverdagsrealisme, eventyr og humor. Snakk om å bli bortskjemt. Hver måned får du i tillegg egne temaer, med en bøtte relevante filmklassikere til høytider, årstider og alle tiders filmkvelder. I september var det temaet norsk humor. I oktober er det Halloween-spesial.
Innholdet fra Nordisk Film+ finnes allerede i TV 2 Play, men nå får du altså tjenesten rett i Strim-appen også. Nordisk Film+ er inkludert i abonnementene Strim Mye og Strim Mest.
Her er noen av godbitene du kan se fra Nordisk Film+, eller utforsk alle filmer fra Nordisk Film+ her.
Den 12. Mann
Det er noe uvirkelig, men allikevel nært med sabotørfilmer fra andre verdenskrig. Og så spennende! Her er utgangspunktet for hovedperson Jan Baalrud ekstremt dårlig. En fiskeskøyte utenfor Troms i 1942. Tyskerne overrumpler, torturerer og dreper elleve av tolv motstandsmenn. Regissør Harald Zwart og skuespiller Thomas “Fingern” Gullestad tar oss med på en vellykket Hollywood-versjon av Norges Oscar-nominerte film, Ni liv, fra 1957. Kanskje den mest “mainstream” norske krigsfilmen, men dette funker veldig godt. Det var anmeldere og kinopublikummet meget enig i. Sterke skuespillerprestasjoner – både i hoved- og biroller. Og gode filmatiske valg av regissør Zwart og hans lyd- og kamerastab. Dette er en både superspennende og rørende historien om Baalsruds desperate flukt fra nazisvina. En viktig – og kul – film.
The Post
Skal det være litt kvalitet i alle ledd? Ja, takk som byr. Meryl Streep, Tom Hanks og Steven Spielberg. Vi sier ikke mer, dere. Ok, litt til, da. Streep spiller aldri en halvhjerta rolle. Her leverer hun nok en knallgod forestilling. Hun spiller USA første kvinnelige aviseier, Kay Graham. En like knakende god Hanks spiller redaktøren hennes, Ben Bradlee. Sammen står de overfor en avsløring som skal endre amerikansk ytringsfrihet for alltid. Spielberg i regissørstolen, her, med en imponerende liste birolleinnehavere du kan kose deg med. Her snakker vi pressehistorisk materiale fra 70-tallet, da Washington Post publiserte de topphemmelige Pentagon-papirene. Avsløringene om hvordan amerikanske myndigheter hadde ført folket bak lyset under Vietnam-krigen, var så aktuelle og relevante at produksjonen ble framskyndet og tilpasset medieklimaet i 2017/18. Du vet, da Donald var som mest aktiv på Twitter. Kult bakteppe. Spesielt for deg som er interessert i kule baktepper!
Trolljegeren
Hva skjedde her? Både Otto Jespersens geniale rolle, og selve filmen, kom litt ut av det blå. André Øvredal brakdebuterte med denne råkule fantasykomedien i 2010. Den følelsen er sikkert forsterket av filmens originale og litt overraskende mock-doc-form. Tre studenter får i oppgave å lage en dokumentar om en spesiell, lokal bygdeoriginal. Men, det de først tror er en snikskytter som jakter bjørn ulovlig, viser seg å være en langt mer spennende fyr. Med en langt mer spennende jobb. Uten å spoile for mye, kan vi bare henvise til filmens tittel. Blunk, blunk. Trolljegeren ga Øvredal et internasjonalt navn. Og verden fikk et innblikk i norsk folklore og eventyrtradisjon. Skråblikk er nok mer riktig å si. Alltid gøy for oss nordmenn når verden syns vi er kule. Men ofte mest rare. Greit nok, det også. Underholdende – og over alle støvleskaft.
Journal 64
Jammen, halloi i luken. Dette er sgu en av Nordisk Films mest populære filmer. Krim for alle penga. Da er vi solgt. Men den fjerde filmen i serien, som er basert på Jussi Adler-Olsens romaner om Avdeling Q hos København-politiet, er knallbra. Superfete Nikolaj Lie Kaas og magiske Fares Fares spiller etterforskerne Carl og Assad, som har jobbet sammen så lenge at de føles som et gammelt ektepar. Makkerne blir satt på en uhyggelig sak. Tre mumifiserte lik oppdages av noen håndverkere bak en falsk vegg i en leilighet. Ofrene har en kobling til en kvinnneanstalt over 50 år tidligere. Men hvem var eieren av leiligheten? Veldig bra laget, og visuelt ser den ut som hundre riksdaler.